Rietdekker in Groningen

Uw rieten dak laten plaatsen door een rietdekker in Groningen?

Bent u op zoek naar rietdekkers in Groningen die uw rieten dak komen aanleggen of onderhouden? Dan bent u bij Rietdekker Harms aan het juiste adres. Rietdekkers Harms is werkzaam in Drenthe, Groningen en Friesland. Deze rietdekkers in Groningen verzorgen uw rieten dak van aanleg tot onderhoud en houden zelfs rekening met het inweven van zonnepanelen in uw rieten dak. Met het kiezen voor een rieten dak bij deze rietdekkers in Groningen kunt u voordeel halen uit betere isolatie, dit voor zowel warmte als voor geluiden van buitenaf. U haalt niet alleen voordeel uit de isolatie maar ook de waarde van uw huis zal door het laten aanleggen van een rieten dak gaan stijgen.

Het laten plaatsen van uw rieten dak door deze rietdekkers in Groningen kan gedaan worden op verschillende manieren. Zo is er bijvoorbeeld de traditionele open dakconstructie. Bij deze constructie wordt het riet op zogenaamde rietlatten gebonden. Met behulp van speciaal gereedschap worden de riet lagen van onder naar boven aangebracht. Bij deze methode van het aanleggen van een rieten dak is er een open ruimte tussen het riet en de onderconstructie. Deze manier zorgt ervoor dat er een goede luchtcirculatie is waarbij de binnen- en buitenkant niet strikt van elkaar gescheiden zijn. Al eeuwenlang bestaat deze methode van het aanleggen van een rieten dak, maar door nieuwe techniek is er ook een tweede methodiek voor het aanleggen van een rieten dak door deze rietdekkers in Groningen.

De andere methode die deze rietdekkers in Groningen gebruiken voor het aanleggen van een rieten dak is de gesloten dakconstructie. Deze constructie wordt ook wel een schroefdak genoemd en is een veel modernere techniek. Bij het schroefdak wordt het riet geplaatst op een dichte ondergrond. Denk bijvoorbeeld aan isolatieplaten, multiplex of underlayment. In tegenstelling tot de traditionele manier van het rieten dak aanleggen is deze constructie een belangrijke evolutie in het rietdekken. Doordat de ondergrond gesloten is, is de brandveiligheid een stuk verbeterd. Ook wanneer u uw schroefdak laat plaatsen door onze rietdekkers in Groningen is er geen sprake van tocht of stof aan de onderzijde van deze constructie waardoor de isolatie dus flink vooruit gaat. Tot slot is er bij dit type afwerking van het dak een vrije keuze in materialen.

Rietdekkers in Groningen voor het plaatsen van uw rieten dak? Neem direct contact op!

  Neem direct contact op met Rietdekker Harms!

  Uw rieten dak laten onderhouden door Rietdekker Harms!

  Wanneer u jarenlang heeft kunnen genieten van uw rieten dak en de voordelen als duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en een goede isolatie, zult u zien dat het tijd is voor onderhoud. Na enige tijd zult u zien dat er bijvoorbeeld een laag mos zal ontstaan op uw mooie rieten dak. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de uitstraling van uw dak maar ook zal deze moslaag de wind en het zonlicht tegenhouden, hierdoor zal het rieten dak niet meer goed drogen. Onze rietdekkers in Groningen zullen hier een stokje voor steken en willen graag uw rieten dak onderhouden. Zo kunt u weer genieten van een mooi rieten dak waarvan de levensduur verlengd wordt.

  Bij het onderhouden en schoonmaken van uw rieten dak zullen onze rietdekkers in Groningen eerst beginnen met het schoonmaken van het volledige dak. Zo wordt de nokvorst goed geïnspecteerd en gepoetst, de aanwezige moslaag zal weggehaald worden en er zal gekeken worden of er schimmels, paddenstoelen en algen op uw dak zitten. Deze zullen hierna natuurlijk ook verwijderd en bestreden worden. Ook is er bij rieten daken een mogelijkheid dat er marters zijn of zijn geweest die zich hebben proberen te nestelen. De marters proberen in uw dak een ingang te vinden en zullen hoofdzakelijk de rietstengels er uittrekken. Ook de schade die hierdoor wordt veroorzaakt zal door onze rietdekkers in Groningen worden verholpen.

  Onderhoud van uw dak door Rietdekker Harms? Neem contact op voor de mogelijkheden!

  Verschillende mogelijkheden bij onze rietdekkers in Groningen!

  Bij het laten plaatsen van uw rieten dak door onze rietdekkers in Groningen heeft u volledig de keuze in hoe uw dak geplaatst wordt. Zo kunt u er natuurlijk voor kiezen welke methode er wordt gebruikt (open dak constructie of gesloten dak constructie), het gebruik van zonnepanelen, het laten aanbrengen van dakpannen in combinatie met riet, het laten plaatsen van Velux-dakramen, vervangen van sporen en het laten plaatsen van nieuwe uilenborden.

  Wanneer u uw dak laat plaatsen door onze rietdekkers in Groningen kunt u ervoor kiezen om in uw rieten dak zonnepanelen te laten zetten. Deze zonnepanelen zullen worden geweven in het riet waardoor deze vast blijven zitten. Doordat u zonnepanelen gebruikt kunt u uw eigen energie opwekken en bespaart u geld op uw energierekening. Daardoor zult u binnen een paar jaar uw zonnepanelen terugverdienen waardoor u daarna kunt genieten van het besparen. Niet alleen het besparen op uw energierekening is hier een voordeel van. Ook wekt u hiermee groene energie op, waardoor u actief meehelpt aan een groenere planeet. Ook maakt de keuze voor zonnepanelen u minder afhankelijk van externe energieleveranciers en hun stijgende energieprijzen.

  Ook kunt u bij Rietdekker Harms ervoor kiezen om het dak te combineren met dakpannen en riet. Dit kunt u bijvoorbeeld doen doordat u het mooi vindt om het riet af te wisselen met dakpannen. Doordat u deze afwisselt kan het een speels effect geven doordat het vlakken doorbreekt en zichtlijnen beïnvloedt. Ook zijn er praktische redenen om uw dak met zowel riet als dakpannen te bekleden. Zo heeft dit meestal te maken met de hellingshoek van de dakoppervlakken. Wanneer de hellingshoek van het dak kleiner wordt zal het riet regenwater langer vasthouden dan dakpannen omdat water natuurlijk makkelijker van een dakpan afglijdt.

  Bij het laten plaatsen van uw rieten dak heeft u bij deze rietdekkers in Groningen ook nog de keuze om Velux-dakramen te laten plaatsen. Deze Velux-dakramen zijn tegenwoordig in verschillende maten beschikbaar waardoor er ook voor u een dakraam bij zit. De dakramen van Velux worden overigens ook duurzaam en ethisch geproduceerd waardoor u met deze dakramen ook nog bijdraagt aan een duurzame wereld.

  Tot slot heeft u bij Rietdekker Harms de keuze om nieuwe uilenborden te laten plaatsen. Uilenborden zijn iets typisch uit de Noordelijke provincies en kunt u verkrijgen in verschillende soorten en maten. Deze uilenborden kunnen tegenwoordig ook gemaakt worden van kunststof, deze hebben als voordeel dat ze niet vergaan, niet geverfd hoeven te worden en dat u deze niet eens van een houten uilenbord kunt onderscheiden.

  Meer weten over de opties bij onze rietdekkers in Groningen? Neem contact op!