Afwerking

Afwerking

Het oog wil ook wat

Omdat het mooi is. Of omdat het functioneel is. Met riet zijn zoveel leuke dingen te doen! Het geeft sfeer aan het verblijf!

Vlechtwerk

Het aanbinden van strokruizen is ook één van de werkzaamheden die rietdekkersbedrijf Harms voor u kan uitvoeren. Vroeger werden strokruizen toegepast om de bevestigingspunten van de strowanden te beschermen. Deze kruizen worden uitgevoerd in roggestro en bevestigd met wilgentenen. Stro was vaak op een boerderij voldoende voorradig, vandaar dat deze techniek bij schuren veel werd toegepast.Vandaag de dag wordt het aanbinden van strowanden met kruizen nog steeds toegepast bij het opknappen van oude schuren. Ook bij nieuwbouw kan deze techniek gebruikt worden, vaak met een zeer verfraaiend en mooi nostalgisch effect.

Zonnepanelen

Ook zonnepanelen en -collectoren kunnen aangebracht worden op het rieten dak. Deze kunnen op mooie wijze verweven worden in het riet. Hiervoor wordt een uitsparing gemaakt in het dakvlak.
Zonnepanelen aanbrengen gaat in samenwerking met een gerenommeerd installatiebureau.

Nokafwerking

De nok van het dak is zeer bepalend voor het uiterlijk van uw pand. Er zijn diverse mogelijkheden voor het maken van een nok . De meest toegepaste methode voor een nok beëindiging is het aanbrengen van keramische rietvorsten. Deze wordt vaak uitgevoerd in blauw of rood.  
Een methode die al wordt toegepast sinds het bestaan van het rieten dak is het aanbrengen van een rietrol over de nok. Hierbij wordt de gehele nok afgewerkt met riet . Deze manier van nok beëindiging wordt vaak toegepast bij oude boerderijen of schuren.  

Om uw pand een strakke uitstraling te geven kunt u de nok ook voorzien van koper.