Rietdekker in Friesland

Rietdekkers in Friesland met ervaring? Rietdekker Harms!

Bent u op zoek naar een rietdekkersbedrijf dat bij u thuis een rieten dak kan plaatsen? Dan kunt u terecht bij deze rietdekkers in Friesland! Van aanleg tot onderhoud kunt u verwachten van deze Rietdekkers in Friesland. In overleg is er alles mogelijk! Wilt u een rieten dak waar zonnepanelen in verwerkt kunnen worden? Ook dat kunnen wij voor u regelen. Rietdekkersbedrijf Harms is werkzaam in Friesland, Drenthe en Groningen. Door het laten plaatsen van een rieten dak door deze rietdekkers in Friesland kunt u genieten van een paar voordelen, zo zorgt een rieten dak bijvoorbeeld voor een betere isolatie van de woning. Zowel op gebied van warmte als op het gebied van geluid zult u voordelen merken. Ook zult u merken dat de waarde van uw woning zal stijgen door het laten aanleggen van een rieten dak. Doordat u uw rieten dak laat plaatsen door deze rietdekkers in Friesland weet u zeker dat dat rieten dak binnen no time geplaatst is!

Bij het plaatsen van een rieten dak zijn er meerdere mogelijkheden. Zo zijn er bij het plaatsen bijvoorbeeld twee technieken waar gebruik van gemaakt kan worden. De eerste methode is de traditionele open dak constructie. Bij deze methode wordt het riet op zogenaamde rietlatten gebonden. Hierbij wordt speciaal gereedschap gebruikt waardoor de riet lagen van onder naar boven worden aangebracht. Deze methode wordt de open dakconstructie genoemd omdat er hierbij een open ruimte is tussen de onderconstructie en het riet. Door deze methode toe te passen wordt ervoor gezorgd dat er een goede luchtcirculatie is waarbij de binnen- en de buitenkant niet van elkaar gescheiden zijn. Deze methode van een rieten dak aanleggen bestaat al heel lang maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor de tweede methode.

Ook de tweede methode kan gebruikt worden door deze rietdekkers in Friesland. Deze methode is de gesloten dakconstructie, ook wel schroefdak genoemd. Deze manier van een rieten dak plaatsen is veel moderner en wordt steeds vaker gekozen. Bij deze methode wordt het riet geplaatst op een dichte ondergrond. Deze ondergrond kan bestaan uit bijvoorbeeld isolatieplaten, multiplex of underlayment. Doordat in tegenstelling tot de andere methode deze constructie gesloten is, ontstaat er een verbetering op het gebied van brandveiligheid. Door het laten plaatsen van het schroefdak is er geen sprake van tocht waardoor u erop vooruit gaat wat betreft de isolatie.

Rietdekkers in Friesland inschakelen voor het plaatsen van uw rieten dak? Neem contact op!

  Neem direct contact op met Rietdekker Harms!

  Op zoek naar rietdekkers in Friesland? Uw dak, uw keuze!

  Bij het laten plaatsen van een rieten dak bij onze rietdekkers in Friesland heeft u de volledige controle over hoe uw dak geplaatst wordt. Zo begint het al bij de keuze maken voor het type rieten dak. Maar wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen in dit dak, een rieten dak in combinatie met dakpannen, een combinatie van een rieten dak en Velux-dakramen, sporen laten vervangen of nieuwe uilenborden laten plaatsen? Ook dan luisteren deze rietdekkers in Friesland naar uw wensen!

  Een rieten dak in combinatie met dakpannen?

  Bij deze rietdekkers in Friesland heeft u de optie om een rieten dak te combineren met dakpannen. Dit kan een stijlkeuze zijn, want misschien vindt u het mooi om het riet af te wisselen met dakpannen. Met het afwisselen van het riet en dakpannen kan er een speels effect ontstaan. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat de hellingshoek van het dakoppervlak op sommige gedeeltes van het dak niet ideaal zijn voor riet. Als de hellingshoek kleiner wordt zal riet het regenwater langer vasthouden, bij dakpannen zal dit er natuurlijk veel makkelijker vanaf glijden.

  Nieuwe uilenborden op uw rieten dak?

  Wilt u nieuwe uilenborden laten plaatsen op uw rieten dak? Ook dit kunnen onze rietdekkers in Friesland voor u verzorgen. Uilenborden zijn typerend in de Noordelijke provincies van Nederland. De uilenborden zijn te krijgen in verschillende soorten, maten en materialen. Tegenwoordig kan er ook de keuze gemaakt worden voor een uilenbord gemaakt van kunststof, zo heeft u een uilenbord dat niet te onderscheiden is van een houten uilenbord met als bijkomend voordeel dat deze niet vergaat.

  Velux-dakramen in uw rieten dak?

  Wanneer u Velux-dakramen wilt laten plaatsen in uw rieten dak dan kunt u ook terecht bij deze rietdekkers in Friesland. Deze duurzame ethische dakramen zijn in alle maten beschikbaar. Zo weet u zeker dat er wat voor u bij zit en draagt u ook nog eens bij aan een duurzamere wereld wanneer u kiest voor zo’n Velux-dakraam.

  Zonne-energie opwekken en een rieten dak?

  Ook wanneer u gebruik wilt maken van zonnepanelen en u een rieten dak wilt, kunnen wij u verder helpen! Onze rietdekkers in Friesland zijn gespecialiseerd in het weven van de zonnepanelen in het riet. Door de zonnepanelen hierin te weven blijven ze vastzitten op uw dak en kunt u beginnen met besparen! Door het gebruiken van zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken en bespaart u dus geld op uw energierekening. Hierdoor kunt u binnen een paar jaar uw zonnepanelen terugverdienen, hierna kunt u fulltime genieten van het besparen. Ook draagt u bij aan een groenere planeet omdat u met zonnepanelen groene energie opwekt en maakt u zich minder afhankelijk van externe energieleveranciers. Genoeg voordelen om de zonnepanelen in uw rieten dak te laten weven door onze rietdekkers in Friesland!

  Uw rieten dak samenstellen? Neem direct contact op met deze rietdekkers in Friesland

  Onderhoud aan uw rieten dak? Rietdekker Harms kan het allemaal!

  Wanneer u uw rieten dak heeft laten plaatsen door onze rietdekkers in Friesland en u jarenlang heeft kunnen genieten van uw rieten dak, zult u erachter komen dat deze ook onderhouden moet worden. U kijkt naar uw rieten dak en vraagt u zich af of er mos op uw dak zit of dat er gaten zitten in het riet. Dit is allemaal mogelijk, naarmate de tijd verstrijkt is het mogelijk dat er een moslaag op uw dak ontstaat. Deze moslaag is niet alleen lelijk, maar houdt ook nog is wind en zonlicht tegen. Dit zorgt ervoor dat het rieten dak niet meer goed droogt. Ook is er een verhoogde kans bij rieten daken op steenmarters die zich proberen te nestelen. Zo proberen deze marters een ingang te vinden en zullen de geplaatste rietstengels er uit gaan trekken. Hier steken onze rietdekkers in Friesland een stokje voor en zullen deze schade voor u verhelpen!

  Rietdekkers in Friesland voor onderhoud aan uw rieten dak? Neem direct contact op!