Rietdekkers in Drenthe

Bent u op zoek naar een rietdekker in Drenthe? Rietdekker Harms!

Of u nou een rieten dak wilt laten aanleggen of uw bestaande rieten dak wilt laten onderhouden, kunt u terecht bij Rietdekkersbedrijf Harms. Bij deze rietdekkers in Drenthe wordt uw rieten dak verzorgd van het aanleggen en afwerking tot onderhoud. Het hebben van een rieten dak heeft een aantal voordelen, zo zorgt u ervoor met een rieten dak dat warmte beter geïsoleerd wordt. Ook zorgt u er met een rieten dak voor dat geluiden van buitenaf beter worden tegengehouden. Door uw rieten dak te laten zetten door deze rietdekkers in Drenthe verhoogt u ook nog de waarde van uw huis en zeg nou eerlijk, een rieten dak ziet er ook gewoon mooi uit!

Ook kunt u bij Rietdekker Harms uw rieten dak laten voorzien van zonnepanelen en -collectoren. Deze kunt u door deze rietdekkers in Drenthe mooi laten verweven in het riet. Hiervoor wordt een uitsparing gemaakt in het dakvlak. Het aanbrengen van de zonnepanelen op uw rieten dak wordt in samenwerking gedaan met een gerenommeerd installatiebureau.

Bij sommigen heerst er nog de vraag of een rieten dak wel veilig is in verband met brandgevaar. In de jaren van 500-1500 was het namelijk zo dat rieten daken uit het beeld verdwenen omdat ze veelal in de brand vlogen. Tegenwoordig is de veiligheid van het rieten dak op hetzelfde niveau als andere daken. Zo hoeft u niet bang te zijn dat uw rieten dak dat is geplaatst door deze rietdekkers in Drenthe zomaar in brand vliegt. Ook kunt u met een gerust hart oud en nieuw vieren.

Gebruik maken van deze rietdekkers in Drenthe? Neem direct contact op voor uw rieten dak!

  Neem direct contact op met Rietdekker Harms!

  Rietdekkers in Drenthe? Laat uw dak plaatsen door Rietdekker Harms!

  Wanneer u bij deze rietdekkers in Drenthe kiest voor een rieten dak heeft u de keuze uit twee manieren voor het plaatsen van het dak. Zo kunt u ervoor kiezen om een traditioneel rieten dak te laten plaatsen, maar kunt u ook kiezen voor een schroefdak. Bij een traditioneel rieten dak wordt het riet op de latten van het dak vastgebonden (ook wel open constructie genoemd). Bij een schroefdak wordt er eerst een houten plaat op de latten geplaatst. Op deze plaat wordt vervolgens het riet vastgemaakt (ook wel gesloten constructie genoemd). Wilt u uw rieten dak laten plaatsen door deze rietdekkers in Drenthe? We beginnen met het verwijderen van het oude riet of de oude dakpannen, hierna wordt de dakconstructie goed geïnspecteerd. Mocht deze niet voldoen dan zorgen we ervoor dat deze wordt verstevigd of gerepareerd. Hierna komt het rietdekken aan bod.

  Ook wordt er door deze rietdekkers in Drenthe aandacht besteed aan de nok van het dak. Deze is namelijk zeer bepalend voor de uitstraling van uw pand. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om de nok. De meest gebruikte methode voor een nok beëindiging is het aanbrengen van keramische rietvorsten. Vaak worden deze uitgevoerd in het blauw of rood. Ook is er de mogelijkheid voor het aanbrengen van een rietrol over de nok. Dit is een methode die al bestaat sinds het bestaan van riet en zorgt ervoor dat de hele nok wordt afgewerkt met riet. Dit is een methode die vaak te zien is bij oude boerderijen of schuren. Voor het strak afwerken van uw pand kunt u er ook voor kiezen om de nok te voorzien van koper.

  De levensduur van een rieten dak kan afhangen van verschillende invloeden. Zo hebben de dakhelling, de hoeveelheid zonlicht en het onderhoud allemaal invloed op de levensduur van uw rieten dak. Wel helpen de wind en zon een handje mee en laten het riet beter drogen. Over het algemeen is de levensduur van een rieten dak zo’n 30-40 jaar.

  Uw rieten dak laten plaatsen door Rietdekker Harms? Neem contact op voor de opties!

  Uw rieten dak laten onderhouden door Rietdekker Harms?

  Een rieten dak heeft onderhoud nodig, ook dit kunt u laten doen door deze rietdekkers in Drenthe. Gelukkig is het onderhoud van een rieten dak niet langdurig maar brengt dit wel genoeg voordelen met zich mee om het wel te laten doen. Zo zorgt u ervoor dat u met een goede onderhoudsbeurt de levensduur van het rieten dak verlengt. Ook brengt een onderhouden rieten dak een mooie uitstraling en voorkomt deze problemen. Voor het laten onderhouden van uw rieten dak kunt u contact met ons opnemen, wij bieden u hiervoor advies op maat.

  Wilt u uw rieten dak laten onderhouden door deze rietdekkers in Drenthe? Dan beginnen wij met het schoonmaken van het volledige dak. De nokvorst wordt gepoetst, het aanwezige mos wordt weggehaald, eventuele schimmels en paddenstoelen worden verwijderd en algen worden bestreden. Vervolgens wordt er gekeken naar eventuele schade die is aangericht door bijvoorbeeld marters die zich hebben proberen te nestelen. Deze schade wordt door Rietdekker Harms hersteld. Wilt u dit jaarlijks laten doen door deze rietdekkers in Drenthe? In overleg is alles mogelijk!

  Het laten onderhouden van een rieten dak neemt meestal 1-2 dagen in beslag. Tijdens deze werkzaamheden wordt er geprobeerd zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

  Uw rieten dak laten onderhouden door deze rietdekkers in Drenthe? Neem contact op!